2010. november 11., csütörtök

Brassói aprópecsenye csirkemellből

Na még egy recept csirkemellből, annak bizonyítására hogy ez a hús nem unalmas. Rengeteg módon el lehet készíteni.
Hozzávalók:
- fél kiló kockára vágott csirkemell filé (2 személyre)
- kb. ugyan ennyi kockára vágott krumpli (én úgy szeretem ha kicsit több krumpli van benne)
- olaj, só, bors, jó sok majoranna
- 5-6 cikk fokhagyma

A húst olajon pirítsuk meg, sózzuk borsozzuk, majd egy kevés vízzel öntsük fel (ne lepje el a húst), tegyük hozzá a többi fűszert, és törjük bele a fokhagyma felét. Fedő alatt közepes lángon pároljuk puhára. Utána vegyük le a fedőt, törjük bele a maradék fokhagymát és a legmagasabb lángon, folyamatos keverés mellett hagyjuk hogy lefőjön róla a víz és hogy kicsit megpiruljon a hús. Vegyük le a tűzről és kevés pirospaprikát szórjunk rá ( jobban néz ki tőle). Közben kisüthetjük a kockára vágott krumplit is és tálalhatunk is.
Én mindig csak egy adagot csinálok, mert szeretem a húst összekeverni a krumplival, de aki több napra csinál nagyobb adagot az ezt ne tegye. A sültkrumpli újramelegítve igen szar ízű...

És ha már a szar íznél tartunk... Jó étvágyat XD

1 megjegyzés:

  1. Én még a pároláskor tettem bele egy nagy fej hagymát fél-karikára vágva; és külön delikátos vízben főtt borsót amikor elkészült.
    Kiváló lett! Köszi a receptet!

    Gábor.

    VálaszTörlés