2010. október 8., péntek

A soha meg nem unható pörkölt


A mai napra van még egy receptem, igaz hogy múlt hét végén csináltam, de még nem volt időm kirakni.
Tehát lássuk:
- fél kiló kockákra vágott, megtisztított sertéscomb (kb 4. személyre)
- 1 fej apróra vágott vöröshagyma
- 3-4 cikk fokhagyma
- olaj
- paprika, paradicsom (vagy kész lecsóalap)
- hús alaplé (vagy sima víz pörkölt kockával)
- piros fűszerpaprika
- só, bors, vegeta
- az ínyenceknek sör, pálinka XD

Igyunk egy sör-felest! Kevés olajon, nagy lángon pirítsuk meg a hagymát, majd dobjuk rá a kockára vágott húst és folyamatosan kavargatva pirítsuk addig, míg fehér, kérges nem lesz. Valahogy így kell kinéznie:
Dobjuk bele kockára vágott paradicsomot és paprikát, kevergessük, amíg egy kis levet nem ereszt, majd egy teáskanál pirospaprikával szórjuk meg és keverjük el. picit forgassuk meg, majd ráönthetjük az alaplevet hogy elfedje a húst. Itt már visszavehetjük a lángot közepes fokozatra. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Törjük bele a fokhagymát is. Kis majorannát is lehet hozzáadni aki szereti az ízét. És egy deci sör sem árt neki :D

Fedjük le és igyunk egy pálinkát. Időnként megkeverve kb 1 órán keresztül főzzük. Ha kell, öntsünk utána alaplevet vagy sört. Ha a hús megpuhult kész a pörkölt.
Főtt tésztával vagy főtt burgonyával ajánlom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése