2010. november 11., csütörtök

Sajttal sonkával töltött csirkemell görög salátával


Sziasztok!

Most jó pár napig nem írtam egy receptet sem, mert 3 hétig diétáztam.... A sok jó kaja amiket a kedvetekért kipróbálok már nagyon meglátszott rajtam :D
Úgyhogy a diéta végén csináltam magamnak egy viszonylag könnyű, gyors és nem túl nehéz kaját.
Hát akkor lássunk neki.
Hozzávalók:
- fél kiló csirkemellfilé (2 személyre)
- szeletelt bacon szalonna
- sonka
-szeletelt sajt (mindegy milyen)
- só, bors, paprika ízlés szerint
- őrölt bazsalikom és majoranna
- mustár

A csirkemell filékre kis zsebeket vágunk amibe betömködjük a sonkába tekert sajtokat. A hús mindkét oldalát megkenjük vékonyan mustárral, majd fűszerezzük. A végén terítünk rá pár szelet szalonnát, olajjal és kevés vízzel tepsibe tesszük, alufóliával lefedve kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. A sajt valószínűleg ki fog folyni belőle, de nem baj mert nagyon finom sajtos szósz lesz így az olajos párolóléből. Ha a hús megpuhult, az alufóliát levesszük róla, egy-egy kávéskanálnyi vajat teszünk a csirkemellek tetejére és megpirítjuk. Kész is a hús.

A görög saláta (vagy valami olyasmi, de a hús mellé egész jó):
Paradicsomot, paprikát, újhagymát, kígyóuborkát, olajbogyót és feta sajtot kicsi kockákra vágunk, egy tálba öntjük, megsózzuk, kevés olivaolajjal leöntjük. Akinek van otthon, az rakhat hozzá apróra vágott friss bazsalikom leveleket is. Hűtőbe tesszük pár órára hogy jól összeérjen.

NEm maradt más hátra, csak hogy tálaljunk. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése