2011. március 26., szombat

Pikáns kacsacomb

 Hozzávalók 2 személyre:
Bármilyen meglepő, 2 kacsacomb :)
5 dkg húsos szalonna
1 kissebb fej vöröshagyma
4-5 cikk szeletelt fokhagyma
2 dl narancslé
kevés víz
só, bors, majoranna, kakukkfű

A szalonnát a hagymával megpirítjuk, ha a diétánk engedi egy kevés zsíron. Ezután a hagymát és szalonnát kiszedjük a és a forró zsírban hirtelen megpirítjuk a kacsacombokat. felöntjük egy kevés vízzel és a narancslével, úgy hogy ne lepje el, épphogy csak egy kevés pároló lé legyen alatta. Fűszerezzük és visszatesszük a hagymás szalonnát, majd lefedve kb. 45 perc alatt puhára pároljuk.
 Ha megpuhult a hús az egészet átöntjük egy tepsibe, a kacsacombot bőrrel felfelé tegyük.200 fokos sütőben ropogósra pirítjuk. Én burgonyapürével tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése