2015. április 17., péntek

Ropogós sajtos húsháromszögek - Crispy Cheese Meat Triangles

Üdv!

Nem ma készítettem, de van pár recept a tarsolyomban, ami csak feltöltésre vár ;)
Tehát:



A képen a felső mai recept tárgya. Az alsó egy házi sajtos röszti, köztük sajtmártás és egy salsa szósz. Legközelebb ezeket is feltöltöm.

Akkor kezdjünk bele:
30 dkg darált marhát zsíradékon és apróra vágott hagymán lepirítunk. Mivel vörösbort ittam hozzá (meg pálinkát) így azzal öntöttem fel. Meg amúgy is az dukál a vörös húshoz állítólag...
Ízlés szerint raktam bele a hóm méd szikrit brutál csiliszószomból is, de bármyilyen csípős cucc jó bele. fokhagyma, só, bors hozzáadása után fedő alatt puhára pároljuk, majd elfőzzük a levét.
Alacsony lángon iszunk egy korty bort és egy kis pálinkát, majd hozzádobunk 10 dkg sajtkrémet, 10 dkg reszelt füstölt sajtot és 10 dkg reszelt cheddar sajtot. Folyamatosan keverve addig melegítjük, míg a sajtok megolvadnak és egy sűrű masszát kapunk.
Hagyjuk kihűlni, így formázható lesz. Persze gyorsan kell vele dolgozni, mert a kezünk melegétől megint megolvad a sajt benne.
És most jön a zseniális része:
A háromszögre (vagy akármilyenre) formázott keverékünket bepanírozzuk a következőkbe:
Liszt- tojás - ÉÉÉÉSSSSS!!!! apróra tört/darált sajtos tortilla chips!!!
Aztán már csak ki kell sütni forró olajban.

Guten appetit! - Ne felejtsetek el inni valamit!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése