2015. augusztus 12., szerda

Phily Cheese Steak szendvics

 
 
 
Az amerikaiak köztudottan a gyorskaják mesterei. Philadelphia egyik leghíresebb szenyája ez a csoda. Eljött az ideje hogy kipróbáljuk :)


 
 
Ahogy a fenti képen is látszik, a hozzávalók:
- fejenként egy bagett
- 10-15 dkg marhaszegy per kopf vékonyra szeletelve (ha berakjuk a fagyasztóba kb 50 percre, könnyű vékonyra vágni)
- 10 dkg gomba/per fő
- hagyma vastag félkarikákra vágva
- pritamin paprika mindenféle színben vastagra vágva
- én raktam bele a végén egy kevés ecetes jalapenjo-t csak mert úgy menő ha kétszer csíp :)
- cheddar lapsajt
- ömlesztett sajt (én a füstöltre gondoltam)
- só, bors, fokhagymapor


 
 
A bagetteket bevágjuk, kettéhajtjuk és megpirítjuk. Ne vágjuk teljesen ketté!

 
A gombát pirítsuk meg kicsi olivaolajon, borsozzuk, majd dobjuk rá a hagymát és a paprikát is. Kb. 5 percig hagyjuk pirulni tovább.
 
 
 
Ahogy a képen látható a serpenyő közepéből kotorjuk a szélére a zöldségeket, és középen egy teáskanilnyi vajjal pirítsuk meg kicsit a húst is.

 
Ha már nem rózsaszín a hús, nyomjuk bele a krémsajtot egy fél tömlővel, dobjuk rá a jalapenjo-t és egy kk. fokhagymaport.
 

 
 
Kevergessük, amíg a levét kezdi kicsit elfőni, de ne hagyjuk odaégni. Ha szükséges sózzuk meg, de mindenképp kóstoljunk.
Amikor állagra már elég sűrű a leve, húzzuk össze középre egy vastagabb csíkra és a szeletelt cheddart dovjuk a tetejére, hogy mindenhova jusson. Zárjuk el a tűzhelyet.
Ha a sajt megolvadt a tetején, egy lapáttal próbáljuk meg beletenni egyenlő adagokban a pirított bagettbe.
És kész :)
 
Guten ápetit :)

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése